3 modula po 30 časova, 395KM+PDV/modul, 4 - 6 polaznika u grupi
Upoznaj vještine usluživanja, komuniciranja sa gostima, zaposli se u hotelu, na kruzeru, restoranu, zaradi novac ili pokreni vlastiti biznis
Obuka za konobara – je kurs stručnog upoznavanja sa zadacima i načinom rada na poslovima konobara, sredstvima za rad i opremom sa kojom se susreće konobar, sanitarnim uslovima, vrstama objekata za rad, i sl. Osposobljavanje za konobara podrazumijeva i praktičnu obuku u ugostiteljskim objektima gdje se kandidat obučava da sa lakoćom i stilom obavlja posao konobara, da ovlada različitim tehnikama usluživanja (bečki, francuski, engleski način usluživanja), da se sa poštovanjem obraća gostu, da na najbolji način vrši usluživanje hrane i pića u specijalnim prilikama (svadba, banket, matura i sl).
Investirajte u znanje i u Vašu profesionalnu budućnost!
Rad u grupi - Cijena za 3 modula (90 časova teorije + 360 časova prakse) = 1185KM +PDV, Min 4 polaznika max 6 polaznika.
Individualni časovi - Cijena po času 30KM+PDV.
MODULI
Svaki od kurseva za konobare i pomoćnike kuhara sadrže po 3 modula od po 30 školskih časova. Program Ugostiteljskog posluživanja - Poslužitelj pića - Restoranski konobar sadrži 2 modula iz struke + jedan modul stranog jezika, engleski ili njemački po izboru većine u grupi te potrebama tržišta.
DINAMIKA
Intenzivni kurs 5x sedničino po 3č dnevno. Trajanje teoretskog dijela 2 sedmice. Ukupno 4 sedmice sa praksom.
Uslovi za praćenje KURSA datog sadržaja su: završena najmanje srednja škola, trogodišnji ili četverogodišnji program sa odgovarajućim radnim iskustvom. Poželjno posjedovanje znanja općeg engleskog jezika, minimum na nivou A2.1 - Elementary, a njemačkog A1. OBAVEZNO obaviti Sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu, kako bi mogli obavljati praktični dio obuke. Praksa je takođe obavezna, minimum u odnosu 1:3, dakle 1 čas teorije a 3 časa prakse, preporučuje se optimalni omjer 1:4, posebno u kuharstvu u kojem je taj odnos minimum.